Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo pak je droge lippen tijdens de winter aan!

Iedereen kent het wel: de winter is in aantocht en plots krijg je last van droge, gebarsten lippen. Maar waarom wordt onze zachte lippenhuid zo snel droog en hoe kunnen we dit voorkomen? Lees verder voor de antwoorden op deze vragen.

Waarom zijn je lippen droger in de winter?

Je lippen zijn heel gevoelig. Ze zijn bedekt met een dunne huidlaag en bevatten minder talg- en zweetklieren dan de rest van je huid. Hierdoor zijn ze minder goed beschermd tegen de elementen. In de winter helpt de koude, droge lucht en harde wind om het vocht uit je lippen te trekken, waardoor ze droog en gebarsten worden. Bovendien hebben we de neiging om onze lippen af te likken als ze droog zijn, wat het probleem alleen maar erger maakt, aangezien speeksel enzymen bevat die de huid uitdrogen.

Wat kun je doen tegen droge lippen in de winter?

Gebruik een lippenbalsem

Het aanbrengen van een voedende lippenbalsem is de meest eenvoudige en effectieve oplossing. Lippenbalsems met ingrediënten zoals bijenwas, shea butter, vitamine E of aloë vera kunnen helpen om vocht vast te houden en je lippen te hydrateren.

Vermijd het likken van je lippen

Probeer te stoppen met het likken van je lippen, hoe droog ze ook aanvoelen. Speeksel droogt je lippen nog verder uit, wat leidt tot een cyclus van droogte en irritatie.

Hydrateer jezelf

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Een goede hydratatie van binnenuit helpt je huid en lippen om gehydrateerd te blijven.

Bescherm je lippen tegen de kou

Probeer je lippen te bedekken met een sjaal als je buiten bent tijdens koude, winderige dagen.

Gebruik een luchtbevochtiger

Als de lucht in je huis droog is, kan het gebruik van een luchtbevochtiger helpen om vocht aan de lucht toe te voegen, waardoor je lippen minder snel uitdrogen.
Door deze stappen te volgen, kun je je lippen beschermen tegen de harde winteromstandigheden en droogheid en barstjes voorkomen. Vergeet niet, de beste verdediging is preventie! Breng goede gewoonten in praktijk en je lippen zullen je dankbaar zijn!