Zoek
Sluit dit zoekvak.
Michael Pugliese training

Get to know Michael Pugliese

Circadiaanse ritmes zijn niet de enige ritmes die invloed hebben op de huid. Denk maar eens aan de seizoenen. Ik pas mijn skincare aan op basis van de seizoenen hier in Pennsylvania. We hebben warme, vochtige zomers en zeer droge, koude winters. In de zomer heb ik dus niet zoveel nood aan hydratatie, maar eens zoveel bescherming tegen de zon. Ik pas mijn skincare aan op wat er op dan nodig is. 

Je lichaam bestaat uit 70 procent water. Bij een luchtvochtigheid van 80 à 90 procent zoals je in de zomer tegenkomt, zal je minder vocht verliezen door de huidbarrière. Wanneer die luchtvochtigheid zakt, al zeker in combinatie met een lagere temperatuur, krijg je een substantiële verandering van de huid. Het heeft dus langs de ene kant veel te maken met de seizoenen, maar ook je circadiaanse ritmes spelen hier een grote rol. Je huid neemt het verschil in daglicht tussen de winter en de zomer waar. Ook dat heeft een invloed op hoe je huid gaat reageren. 

Op dit moment gebruik ik ’s ochtends een exfoliërende cleanser “Micro Honey Exfoliating Cleanser”, en een hydraterende mist “Blueberry White Tea Hydrating Mist”. Het Vitamin C Serum gebruik ik in elk seizoen, net zoals een SPF. ’s Avonds gebruik ik in de winter vitamine A “Nighttime Repair Plus”, om mijn huid ook een extra boost te geven. Die laat ik in de zomer wat vaker links liggen aangezien ik een gevoeligere huid heb. Hoe kouder het weer, hoe meer nood aan hydratatie de huid heeft. Een goede moisturizer zoals de “Aqua Porin Hydrating Cream” en een product dat de huid in staat stelt vocht bij te houden, “Post Peel Balm”, zijn ook echt een must. Zeker wanneer de luchtvochtigheid onder 50 procent zakt, verlies je zonder die laatste best veel vocht doorheen de huid. Om je huid in topconditie te houden kan je dus best wel enkele wijzigingen maken in je routine. 

Focus je in de winter op een goede hydratatie en op herstel. Je huid zal je dankbaar zijn!

Meer info over Circadia? www.circadia.be