Zoek
Sluit dit zoekvak.

Quick Fix: Do’s en Don'ts bij een Puist

Een stralende, egale huid is de wens van iedereen. Maar onverwacht kan er daar plots een vervelende puist opduiken. Maar geen paniek! Hier zijn enkele do’s en don’ts om de schade te beperken en je huid gezond te houden. Zo kan je verder stralen tijdens de feestdagen!

De Do’s

1. Breng een ijsblokje aan

Een gekoeld ijsblokje is een eenvoudige manier om de ontsteking te verminderen. Wikkel het ijsblokje in een dun lapje stof en leg het ongeveer 5 minuten tegen de puist aan. Dit helpt om de roodheid te verminderen en verlicht de eventuele pijn.

2. Gebruik een acne spot treatment

Een acute behandeling tegen acne kan ontzettend helpen om de ontsteking tegen te gaan en het genezingsproces te versnellen. Zoek naar producten die ingrediënten zoals salicylzuur of benzoylperoxide bevatten, deze zijn bekend om hun effectiviteit tegen acne.

3. Neem extra vitamine A

Vitamine A speelt een essentiële rol in het onderhouden van je huid. Deze vitamine kan de olieproductie van de huid reguleren, wat kan helpen om de vorming van acne te verminderen. Raadpleeg altijd een professional of diëtist voordat je vitaminesupplementen inneemt.

4. Gebruik LED-licht therapie

LED-licht therapie wordt steeds vaker gebruikt in de behandeling van acne. Deze vorm van licht therapie kan helpen om ontstekingen te verminderen en bacteriën die acne veroorzaken te doden. Er zijn thuisapparaten beschikbaar, maar voor een effectieve behandeling kun je het beste terecht bij een huidspecialist.

5. Hydrateer je huid

Het is een misvatting dat een vette huid geen hydratatie nodig heeft. Hydratatie is essentieel voor een gezonde huidbarrière, die kan helpen om verdere uitbraken van acne te voorkomen. Zorg voor een hydraterende crème die geschikt is voor jouw huidtype.

6. Bezoek een schoonheidsspecialiste

Een professionele schoonheidsspecialiste kan je huid op de juiste manier behandelen en verzorgen. Ze kunnen een behandeling op maat geven, gebaseerd op jouw specifieke huidtype en -conditie. Bovendien kunnen ze je deskundig advies geven over welke producten je het beste kunt gebruiken voor je huid.

De Don’ts

1. Knijp de puist NIET uit

Het is heel verleidelijk om een puist uit te knijpen, maar doe dit absoluut niet. Hierdoor kan je de huid beschadigen en littekens veroorzaken. Bovendien kan het de ontsteking verergeren en de bacteriën verspreiden.

2. Maak je huid niet vuil

Probeer je gezicht zo min mogelijk aan te raken, vooral als je een puist hebt. Je handen zijn vol bacteriën en door je gezicht aan te raken kunnen deze bacteriën zich verspreiden.

3. Gebruik geen tandpasta

Tandpasta op je puistjes smeren lijkt misschien een goed idee, maar dat is het absoluut niet. De ingrediënten in tandpasta kunnen je huid irriteren en uitdrogen, wat de situatie alleen maar kan verergeren.

4. Ga niet krabben

Krabben aan een puist kan leiden tot extra ontstekingen en mogelijk zelfs littekens. Bovendien kan het de bacteriën verspreiden, wat tot meer acne kan leiden.
Voorkomen is beter dan genezen. Dus naast deze tips is het belangrijk om je huid dagelijks te reinigen, gezond te eten, voldoende water te drinken en voldoende te slapen. En onthoud: de experts van Senitas staan altijd klaar om je te helpen met je huidverzorgingsbehoeften. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.