Zoek
Sluit dit zoekvak.

Suus’ Skinstory

Suus-kanaal-huisjes

Wat is het toch fijn dat we nieuwe plekken op onze mooie wereld kunnen ontdekken. Ook voor mijn werk reis ik veel. Van de Caraïben tot het Midden-Oosten. Mijn laatste reis ging naar het oh zo mooie en warme Dubai. Ik was er nog nooit geweest. Herinneringen maken, nieuwe culturen ontdekken en de lokale keuken proeven. Op excursie gaan en echt uit je comfortzone stappen, daar begint pas echt de magie! Ik wist niet dat die stad zo bruiste. Noem het New York meets Singapore, maar dan midden in de woestijn. Je komt aan met het vliegtuig, je ziet niets anders dan zand en uit het niets… ‘Poef’! Daar staat een enorme stad. Het is mooi meegenomen dat je daar zelfs in de winter vitamine D kan opdoen.

“Je leuke jurkje dat je weer aankan in de zomer en die dikke gebreide trui in de winter. Afwisseling is altijd leuk!”

Suus de Brock-comfy

Vitamine D missen wij soms in deze periode, wanneer het zo vroeg donker wordt. De winter is maar een gekke periode van het jaar. Kale bomen, kou, regen, sneeuw, weinig mensen buiten… Maar ook juist de warmte van familie en vrienden, met cozy avonden voor de haard, lekker borrelen, ’s avonds een warme kop thee en spelletjes spelen. Elk seizoen heeft zijn charme, maar niet elk land kent ze zoals wij.

Een voordeel dat wij dat hebben, is dat we makkelijker gebeurtenissen onthouden.

Hoor je jouw vader of moeder wel eens spreken over ‘die strenge winter in 2009 toen we konden schaatsen’ of ‘die hele hete zomer in 1995’? Het weer heeft invloed op onze belevingen en de manier waarop we herinneringen onthouden. Seizoenen hebben ook andere voordelen. Je leuke jurkje dat je weer kan aantrekken in de zomer en die dikke gebreide trui in de winter. Afwisseling is altijd leuk. 

Waar ik bijvoorbeeld nooit mee afwissel, is een SPF. Ik hoor je al denken: ‘SPF in de winter?’ Ja, ook in de winter smeer ik mijn gezicht in met factor 50. Vroeger niet, toen lag ik letterlijk te “bakken” en smeerde ik nog net geen olijfolie op mijzelf. Nu heb ik geleerd dat de zon schadelijk is voor de huid en het je ook nog eens sneller ouder maakt. Om dat fijne babyhuidje gezond en mooi te houden, smeer ik die factor 50 op. Het is eigenlijk het eerste wat ik doe als ik uit de douche kom. En trust me, het werkt echt! Ben jij benieuwd wat de zon met je huid heeft gedaan? Laat eens een huidscan maken om de schade van je zonne-uurtjes te meten. Help! Had ik dat echt maar eerder geweten. De beste anti-rimpelcrème is een SPF, als je het mij vraagt. Daardoor heb ik beseft dat ik ook in de winter moet blijven smeren!

“De beste anti-rimpelcrème is een SPF, als je het mij vraagt.”

Suus-de-Brock-comfy

Mijn komende reis gaat weer naar Dubai. Ik wil er nog zoveel ontdekken. Het is moeilijk te geloven dat eigenlijk nog niet zo lang geleden deze stad slechts een dorpje was met een handjevol huizen in de zandduinen van de woestijn.

Extravagante bezienswaardigheden, subliem eten, bijzondere auto’s en ultramoderne gebouwen is waar je deze stad waarschijnlijk voornamelijk mee associeert. Toch zijn er ook zeldzame dingen te vinden die eeuwenoud zijn, zoals de traditionele gebedshuizen en soeks. 

En die zonnecrème, die gaat gewoon weer lekker mijn koffer in!

Deel deze Insights