Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe bereid je je huid voor op een chemische peeling en de beste nazorg

Het krijgen van een chemische peeling kan een gamechanger zijn voor je huid. Het kan helpen bij het bestrijden van acne, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, en het verlichten van huidverkleuringen. Maar om de beste resultaten te krijgen, is een goede voorbereiding en nazorg van essentieel belang.

Voorbereiding voor een chemische peeling

1. Consultatie met een huidspecialist

Voordat je een chemische peeling krijgt, is het belangrijk om met een huidspecialist te spreken. Zij kunnen je huid analyseren, de juiste peeling voor jou kiezen en je voorbereiden op wat je kunt verwachten.

2. Stoppen met het gebruik van retinol en andere huidverzorgingsproducten

Twee weken voor je peeling moet je stoppen met het gebruik van retinol en andere huidverzorgingsproducten die je huid kunnen irriteren of uitdrogen. Dit omvat producten met salicylzuur, benzoylperoxide en andere exfoliërende ingrediënten.

3. Hydrateer je huid

Dit mineraal is essentieel voor de regeneratie van huidcellen en het verminderen van ontstekingen. Je vindt zink in voedingsmiddelen zoals oesters, vlees, bonen en zaden.

Nazorg voor een chemische peeling

1. Hydrateer en bescherm

Na je peeling is het belangrijk om je huid goed te hydrateren en te beschermen tegen de zon. Je huid kan gevoeliger zijn na een peeling, dus zorg ervoor dat je een breed spectrum zonnebrandcrème gebruikt en voedende moisturizers om de huid te kalmeren.

2. Vermijd exfoliëren

Het is essentieel om te vermijden dat je je huid exfolieert onmiddellijk na een peeling. Je huid zal een natuurlijk exfoliatieproces doorgaan op zichzelf, dus extra exfoliatie kan leiden tot irritatie of schade.

3. Laat je huid herstellen

Het is normaal dat je huid na een peeling rood en gevoelig is. Dit is een teken dat je huid aan het herstellen is. Geef je huid de tijd om te genezen en weer te normaliseren.

Door je huid goed voor te bereiden en voorzichtig te zijn met nazorg, kun je ervoor zorgen dat je de best mogelijke resultaten krijgt van je chemische peeling. Vergeet niet: een goede huidverzorging stopt niet bij de behandeling zelf, het is een voortdurend proces dat jou op weg helpt naar een gezondere en stralendere huid.