Search
Close this search box.

Water eten voor een gezonde huid?

Ze zeggen wel eens dat je veel water moet drinken om je huid gehydrateerd te houden. Klopt dat wel? Een gebrek aan water kan een negatieve invloed hebben op verschillende lichaamsprocessen. Daardoor kan het tot problemen leiden, zoals een droge huid, uitgedroogd haar, haaruitval, vermoeidheid, enzovoort. Water draagt bij aan onze gezondheid. Zo helpt het vooral bij het ontgiften van ons lichaam. Maar om echt te hydrateren is er een watervorm die belangrijker lijkt te zijn. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat water voornamelijk in een gelvorm voorkomt binnenin onze cellen, net zoals dat bij planten ook het geval is.

Moeten we dan water eten?

Er is helemaal niets mis met 8-10 glazen water per dag drinken, maar als je lichaam dat water moeilijk kan bijhouden, is het grotendeels voor niets geweest. Het grote voordeel van waterrijke voeding voor ons lichaam is dat de toegevoegde moleculen het water als een soort gel vasthouden. Zo kan jouw lichaam meer vocht beter en langer vasthouden! Een betere hydratatie van jouw huid betekent ook een betere cel-tot-cel-communicatie, hormonenuitwisseling en meer volume.

Wanneer we waterrijk voedsel eten, absorberen we water langzamer, omdat het is opgesloten in de structuur van dat voedsel. Die langzame absorptie betekent dat het water langer in ons lichaam blijft en extra voordelen met zich meebrengt.
Je hebt het zelf ongetwijfeld ook al ervaren. Wanneer je plots meer water gaat drinken omdat je je bewust bent geworden van het belang van waterinname, moet je in het begin veel meer plaspauzes inlassen. Soms hebben we het gevoel dat we meer uitplassen dan dat we gedronken hebben, en merken we dat ons lichaam zich moet aanpassen aan die hogere hoeveelheid waterinname iedere dag.


Je lichaam leert doorheen de tijd wel om dat vocht beter bij te houden, maar de extra moleculen die je in jouw nu favoriete, waterrijke voeding terugvindt, zijn gewoon de kers op de taart.


Smakelijk eten!

Onze tips om meer water in je huid te krijgen en vast te houden:

Waterpercentage in voeding

Deel deze Insights