Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hydratatie in de winter: De kracht van hoog moleculair hyaluronzuur

Als de winter toeslaat, merken velen van ons dat onze huid droger en dof wordt. Maar gelukkig is er een belangrijk ingrediënt dat kan helpen om je huid tijdens de winter gehydrateerd te houden: hoog moleculair hyaluronzuur.

Wat is hoog moleculair hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in ons lichaam die het vermogen heeft om water te binden en vast te houden. Er zijn verschillende types hyaluronzuur, waaronder hoog moleculair hyaluronzuur. Dit type hyaluronzuur heeft een grotere moleculaire structuur, waardoor het op de huid blijft liggen en een vochtinbrengende barrière vormt.

Waarom is het belangrijk voor hydratatie?

Hoewel de huid van nature hyaluronzuur produceert, vermindert de productie naarmate we ouder worden. Bovendien kan de droge lucht in de winter de huid sneller doen uitdrogen, waardoor er extra behoefte is aan hydratatie.Dit is waar hoog moleculair hyaluronzuur in het spel komt. Omdat het een vochtinbrengende barrière op de huid vormt, kan het helpen om vochtverlies te voorkomen en tegelijkertijd de hydratatie van de huid te verbeteren. Daarnaast zorgt het ervoor dat je huid er voller uitziet en kan het fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Hoe gebruik je het?

Hoog moleculair hyaluronzuur kan worden gevonden in verschillende huidverzorgingsproducten, zoals serums, crèmes en maskers. Breng het product aan op een gereinigd gezicht en hals, idealiter twee keer per dag, ‘s ochtends en ‘s avonds. Voor het beste resultaat raden we aan om je huid na het aanbrengen van het hyaluronzuurproduct te verzegelen met een moisturizer om het vocht vast te houden.

Conclusie

Het is belangrijk om je huid extra te hydrateren tijdens de wintermaanden en hoog moleculair hyaluronzuur is een waardevol ingrediënt om dit te doen. Door deze krachtige vochtinbrengende stof op te nemen in je huidverzorgingsroutine, blijft je huid er gezond en stralend uitzien, zelfs in de koudste temperaturen.Bij Senitas bieden we een breed scala aan huidverzorgingsproducten met hoog moleculair hyaluronzuur. Neem contact met ons op of bezoek onze website om het perfecte product voor jou te vinden.

Deel en inspireer anderen met deze

Ontdek meer insights

Meer insights

Insight

Jouw huid in de lente

De overgang van winter naar lente heeft niet alleen invloed op onze gemoedstoestand, ook onze huid moet zich hieraan aanpassen! Wij spraken er alvast over met Dorien van Zhenzhu Skin Clinic.

schijfjes komkommer in bovenaanzicht
De huid naar verluidt

Water eten voor een gezonde huid?

Veel water drinken is natuurlijk goed voor ons lichaam, maar wat als we ook water eten? Het effect van water drinken heeft over het algemeen een beter effect voor je huid. Lees er hier alles over!